GL opent bezoekerscentrum

Zaterdag 26 juni werd de nieuwe Buitenplaats Rietdiep van het Groninger Landschap voor het eerst voor het publiek geopend. Een gecombineerde happening voor donateurs, (vrijwillg) medewerkers en publiek, Het was een feestelijke dag, met veel activiteiten, vooral voor kinderen. Voor de jeugd is er veel te beleven op de buitenplaats, van waterdiertjesvangen tot koeien melken of braakballen uitpluizen.

De Buitenplaats is niet alleen een bezoekerscentrum met veel informatie over het Reitdiepgebied, maar ook een modelboerderij met veel dieren ( o.a. blaarkoppen) en potstal.

Leuk was ook de musical door schoolkinderen waarin dankzij een (letterlijke) sprong in de tijd de geschiedenis van het gebied werd verteld.

Tot slot werden de vrijwillig medewerkers nog onthaald op een heerlijke barbecue bij Café Hamming in Garnwerd. Ik was alleen maar mee als aanhang en hulpje van een van de vele vrijwilligers, maar ook de achterban wordt jaarlijks uitgenodigd voor de medewerkersdag. Het Groninger Landschap  weet hoe zij haar vrijwilligers in de watten moet leggen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s